top of page

Weingut Allram - Kamptal, Østerrike

Weingut Allram er den virkelig store pioneren blant produsenter fra Østerrike i Norge. Helt siden 2004 har de lagt sten på sted i det Norske markedet. Først med far i huset; Erich Haas bak roret og siden 2015 årgangen har sønnen Lorenz Haas Allram styrt skuta. Hele tiden med kvalitet, særpreg og ikke minst ekstremt bra value for money i fokus. I tillegg til far og sønn, er også mor og datter sterkt involvert.

Allram er straks ferdig økologisk sertifisert. De har alltid drevet etter naturlige og økologiske prinsipper, men har altså snart også papirene på plass. 
Vinene er klassiske i stilen, men utvikler seg stadig mer i en enda mer eksakt, ren og frisk retning. Den yngre generasjonen setter definitivt sitt preg. Men som Lorens selv sier; "I am not changing anything, I am just continuing what my father started."

All innhøsting gjøres for hånd og fermenteres til stor del med naturlig gjær. Her er det igjen en ekstremt stor kunnskap om jordsmonn og klima ​som ligger til grunn for den jevnt høye kvaliteten år etter år. ​Druer som Weissburgunder og Grüner Veltliner passer perfekt i Kamp dalen og gir en perfekt ​fysiologisk modning år etter år. Men også de klassiske Cru vinmarkene; Gaisberg og Heiligenstein gir Rieslinger av meget høy kvalitet.

  • Hos Holst Wines siden 2008

  • Ca. 200,000 liter per år til Norge

  • Noe mer spennende her

bottom of page